fbpx

resize final anason SerieANASON – Pimpinella anisum este o plantă erbacee, anuală, originară din zona mediteraneană. În țara noastră crește numai cultivată și ajunge la o înălțime de până la 50-70 cm. Tulpina este ramificată, frunzele de la bazã sunt ovale, cu margini zimţate, iar cele din partea superioarã a tulpinii se divizeazã în fâşii înguste.

 

 

 

 

De la anason se folosesc în scop medicinal fructele – popular considerate şi numite seminţe. Acestea au dimensiunea de 3-5 mm, o formã aproximativ ovoidalã, mai subţire la unul din poli, au un miros caracteristic, plãcut, aromat.

Mic istoric

Folosită încă din timpuri străvechi, alchimiștii Greciei Antice considerau anasonul ca fiind o plantă purificatoare, care curăță trupul, mintea și spiritul și le eliberează de tot ceea ce le încarcă și nu pot asimila.

În Evul Mediu, anasonul era considerat un medicament natural și se regăsea în compoziția diverselor creme, unguente, uleiuri și elixiruri.

Anasonul își are originile în Orientul Apropiat, de unde s-a răspândit apoi pe întreg continentul european. Este considerat o plantă aromatică. Legenda spune că era atât de valoros încât anasonul era folosit și la plata unor biruri. În Europa îl întâlnim mai mult în țările din regiunea balcanică, iar în țara noastră, în Câmpia Banatului și în cea a Olteniei.

Compoziție chimică a anasonului: ulei volatil format din anetol, metilcavicol, cetone, aldehidă anisică și acetică, colină, protide, liide, amidon, zaharuri, vitamine (A, complexul B, C), săruri minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier).

Indicații terapeutice:

Anasonul, ca plantă medicinală, este utilizat frecvent pentru: aerofagie, flatulență, spasme intestinale (are acțiune carminativă, antispasmodică); dispepsie, dureri gastrice; astenie, amețeală, astm, tuse convulsivă; excită secrețiile pancreatice și intestinale (ajută digestia);  menstre insuficiente și dureroase, grăbește apariția fluxului menstrual; migrenă, reumatism, parazitoză digestivă, vermifug. Extern: galactogog (măreşte secreția de lapte), antihelmintic (combaterea viermilori intestinali), polipi.

Datorită proprietăților sale, anasonul este una dintre plantele ce intră în compoziția a două dintre produse marca Carpatica Plant Extract: AS-DIGEST și AS-TIROIDFORT.

AS-DIGEST – ameliorează tulburările gastro-intestinale.

AS-TIROIDFORT – menține funcția tiroidiană și reglează secreția hormonală.

Pentru mai multe informații despre produse sau comenzi accesați site-ul www.carpatica-plant.ro

Comenzile plasate în perioada 23.04-03.05.2021 vor fi procesate începând cu data de 04.05.2021.
Toggle Bar