februarie 12, 2020 0 Comentarii

AFINUL – Vaccinium myrtillus este un arbust mic, care crește pe pășunile de munte și pe locuri stâncoase, formând pădurici dese; are ramuri verzi cu muchii ascuțite, cu frunze alterne, scurt pețiolate, ovale sau oval-eliptice, cu vârf ascuțit și marginea fin dințată, cu lungime de cel mult 3 cm și lățimea de 2 cm; florile sale sunt mici, solitare, cu corola de culoare roz pal și înfloresc din mai până la sfârșitul lui iulie. Fructul zemos de culoare albăstruie negricioasă și brumată, are diametru de 6-10 mm și conține un suc violaceu cu gust dulceag.

Frunzele de afin conțin flavonoide, acizi triterpenici, taninuri, neomirtilina; frunzele conțin antocianozide (coloranți de natură glicozidică), taninuri, caroteni vegetali, vitamina C (o cană de afine conține o treime din necesarul zilnic de vitamina C), vitaminele A, B3, B1 și B2, E; săruri minerale (potasiu, calciu, fosfor, sulf, magneziu, clor, mangan, fier), pectină (fibre solubile care reduc colesterolul).

Fructele de afin au acțiune imunostimulatoare directă, dar și indirectă, prin refacerea florei microbiene intestinale (70% din imunitatea organismului se realizează la nivelul tubului digestiv). Au acțiune antidiareică, antibiotică, reglează permeabilitatea capilarelor, cresc acuitatea vizuală și adaptarea ochiului la întuneric, au acțiune antiinflamatoare, antihelmintică (combaterea viermilori intestinali), au rol antiseptic intestinal și urinar, protejează organismul împotriva radiațiilor.

Proprietățile uimitoare ale afinului se regăsesc în suplimentul alimentar de origine vegetală AS-IMUN FORTE, produs original marca Carpatica Plant Extract.

AS-IMUN FORTE s-a dovedit a fi foarte eficient în răceală, gripă, infecții cronice ale aparatului respirator, infecții urinare cronice, infecții digestive cronice, acnee, foliculită, infecții și inflamații cronice genito-urinare. Acesta poate fi utilizat prevenitiv în cure de 21-30 zile în sezoanele cu risc crescut pentru diverse boli infecțioase.

Pentru mai multe informații sau comenzi accesați site-ul www.carpatica-plant.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.