CIMBRIȘOR (CIMBRIȘOR DE CÂMP) – Thymus serphyllum este o plantă erbacee, perenă, crește în fânețe, pe soluri aride, pietroase, nisipoase. Planta are o rădăcină pivotantă iar florile, de culoare violacee, înfloresc în perioada mai-septembrie.
În scop terapeutic se folosesc părțile aeriene care se recoltează în perioada de înflorire în zile frumoase între orele 11-13; planta se taie cu foarfeca și se usucă la umbră în strat subțire în locuri aerisite.
Compoziția chimică: ulei volatil, acizi cafeic și rozmaric, tanin, serpilină.
Acțiune farmacologică: coleretică, sialagogă, stomachică, cicatrizantă, antidiareică, diuretică, antiseptică, antivirală; contribuie la îmbunătățirea metabolismului renal și hepatic; ajută la reglarea volumului menstruației și la calmarea durerilor care o însoțesc, crește capacitatea de apărare a organismului, în special față de virusuri.
Cimbrișorul se folosește sub formă de infuzie, ulei, sirop, tinctură.
Din gama produselor Carpatica Plant Extract, produse naturale originale ce au la bază formule complexe, face parte și produsul fitofarmaceutic AS-DIGEST.
Din compoziția sa fac parte: Cimbrișorul, Angelica, Busuiocul și Anasonul.
AS-DIGEST este un supliment alimentar special conceput pentru ameliorarea tulburărilor gastro-intestinale, îmbunătățirea absorbției intestinale, stimularea secrețiilor gastrice, hepatice, pancreatice și intestinale, și combaterea flatulenței; este recomandat persoanelor cu digestie dificilă, după mese copioase, alimente greu digerabile, disfuncții biliare, pentru balonare, colite de fermentație; poate fi administrat pentru reglarea florei intestinale.
Pentru comenzi online accesați magazinul Carpatica Plant Extract: https://carpatica-plant.ro/magazin/
Pentru mai multe informații despre plante accesați biblioteca virtuală: https://carpatica-plant.ro/biblioteca

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.