august 18, 2020 0 Comentarii

CICOARE – Cichorium intybus – este o plantă erbacee perenă cu suc lăptos, care crește în pășuni și fânețe, pe marginea culturilor, pe răzoare, pe lângă drumuri din zonele de câmpie până în regiunea montană.

Este cunoscută încă din antichitate și folosită ca plantă medicinală. Mai întâi s-au folosit frunzele de la plantele spontane, după care a fost cultivată în grădini, obținându-se plante bogate în frunze și rădăcini.

Frunzele se consumă în salate, iar rădăcina sub formă de cafea (rădăcina spălată, tăiată în fragmente mici și uscată se prăjește ca și cafeaua și se râșnește).

 

În scop terapeutic se folosesc: părțile aeriene (recoltate la începutul înfloririi, iulie-august, până la lignificarea tulpinilor) și rădăcina (care se recoltează în septembrie-octombrie).

Ce anume este special la această plantă

Compoziția chimică a cicorii este una complexă, astfel:
– rădăcinile conțin rezine, substanțe amare triterpenice, taninuri, uleiuri volatile, proteine brute, grăsimi brute, substanțe minerale (potasiu, sodiu, fosfor, calciu, clor, sulf, siliciu);
– părțile aeriene conțin cicorina, acid cichoric (acid dicafeil-tartric, înrudit cu cinarina din frunzele de anghinare, ceea ce o face utilă în bolile hepatice), inulină, colină, protein brute, grăsimi brute, substanțe minerale (potasiu, sodiu, fosfor, calciu, clor,sulf, siliciu) etc.

Cicoarea este una dintre plantele de bază din compoziția produsului fitofarmaceutic AS-COLESTEROL DETOX, noul produs marca Carpatica Plant Extract.

AS-COLESTEROL DETOX este un supliment alimentar care, prin componentele sale, ajută la menținerea nivelului normal al colesterolului și al lipidelor sanguine, ajută la metabolismul colesterolului și al lipidelor; susține sistemele de detoxifiere: contribuie la fluxul urinar, susține funcțiile de eliminare renală, ajută la susținerea fluxului de fluide digestive, contribuie la confortul intestinal.

Mai multe informații despre produse puteți afla accesând site-ul nostru: https://carpatica-plant.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.